Bacheloroppgave 2016
Studium: IT-støttet bedriftsutvikling

 

Tittel - norsk: Selvledelse i kunnskapsorganisasjoner
Tittel - engelsk: Self leadership in knowledge organizations

Oppgave nr.: 27

Oppgavestiller:  Kantega

 

Kontaktperson: Ingunn Moen

 

Telefon: 93497800

E-postadresse: ingunn.moen@kantega.no

 

Postadresse: Bassengbakken 4, 7042 Trondheim

Studenter: Marte Rimer, Ragni Lånke Rise

Veileder ved IIE,NTNU: Jostein Engesmo

 

Sammendrag: Temaet i denne bacheloroppgaven er selvledelse og hvordan man kan legge til rette for dette i kunnskapsorganisasjoner. Det ble tatt utgangspunkt i bedriften Kantega, som også er oppgavestiller. Oppgaven er løst ved å gjennomføre en spørreundersøkelse for å kartlegge tilstedeværelse av selvledelse i Kantega, ved bruk av et anerkjent spørreskjema, RSLQ, for kartlegging. Det ble også gjennomført et gruppeintervju med aktuelle kontaktpersoner i Kantega, hvor resultatene ble gjennomgått og drøftet opp mot forbedringstiltak. Med metoden, kombinert med relevant faglitteratur og forskning, ble det dannet et grunnlag for diskusjon og en bakgrunn for våre konklusjoner i oppgaven.

 

                                                                             
Abstract in English: 
The topic for this bachelor dissertation is self-leadership and how to accommodate this in knowledge organizations. The research emphasises the company Kantega, the facilitator for this dissertation. Our conclusion was reached by making the employees answering a set of questions with the purpose of mapping the presence of self-leadership in Kantega, using the widely acknowledged questionnaire, RSLQ. The relevant contacts in Kantega also underwent a group interview, where the results were eventually examined and discussed for the purpose of finding areas for improvement. With the method, combined with relevant literature and research, a basis for discourse was created as well serving as basis for our conclusions in this dissertation.

Når ikke annet er avtalt, eier studenter selv den IPR (immaterielle rettigheter) de skaper som en del av studier/studieopphold ved Institutt for informatikk og e-læring (IIE). Alle resultater er åpent tilgjengelig. Opphavsretten reguleres av Åndsverksloven. Avtaler som inngås mellom IIE og studenter skal som minimum sikre instituttet rett til å bruke generert IPR til utdannings- og forskningsformål. Instituttet skal også motta en vurderingskopi av resultatet av arbeidet som benyttes til vurdering. Marker med kryss det som gjelder denne oppgaven:

X

Normalsituasjonen: Studentene har selv alle rettigheter knyttet til resultatet fra bacheloroppgaven, med de unntak som er beskrevet over.

 

Avvik fra normalsituasjonen: Oppdragsgiveren har rettighetene og kan utnytte produktet kommersielt og videreutvikle produktet/metoden. Instituttet vil ikke utnytte produktet kommersielt, men vil kunne arbeide videre med den grunnlagskompetansen som er vunnet gjennom prosjektet, som beskrevet over.

 

Avvik fra normalsituasjonen: Resultatene fra arbeidet legges ut som OpenSource iht lisens

__________________________________ (Se http://creativecommons.no/lisenser).

 

Avvik fra normalsituasjonen: Programvare utviklet som del av bacheloroppgaven er sperret og kun tilgjengelig etter avtale med oppdragsgiver/studenter.

 

Avvik fra normalsituasjonen: Alle resultater fra arbeidet er sperret og kun tilgjengelig etter avtale med oppdragsgiver/studenter. (Vurder om det i stedet er tilstrekkelig å krysse av punktet over).